Corona Thuisteam gaat niet opnieuw van start

Corona Thuisteam gaat niet opnieuw van start

Op 11 november heeft de organisatie achter het Corona Thuisteam geconcludeerd dat het opnieuw activeren van het Corona Thuisteam niet nodig is. Het aantal coronabesmettingen neemt af en de zorgorganisaties hebben inmiddels zelf de nodige ervaring met het verzorgen en verplegen van coronapatiënten.

Het Corona Thuisteam stond de afgelopen twee weken in de startblokken. Er is bijna dagelijks geïnventariseerd of starten zinvol of noodzakelijk was. Ondanks deze inspanningen is de organisatie achter het Corona Thuisteam (Coöperatie Dichtbij, TSN Thuiszorg en Oosterlengte) blij dat de inzet uiteindelijk niet nodig is. Dit betekent dat het virus in de provincie Groningen op zijn retour lijkt te zijn.

Alle deelnemende organisaties van het Corona Thuisteam worden zeer bedankt voor de samenwerking en bereidwilligheid rondom het Corona Thuisteam. Een speciale dank gaat uit naar de zorgverleners die zich hebben aangemeld voor de thuisteams.

Het nummer van de zorgcentrale (beheerd door TSN Thuiszorg) blijft actief. Ziekenhuizen en organisaties kunnen de zorgcentrale bellen om knelpunten binnen de coronazorg door te geven.

Het Corona Thuisteam wordt ontmanteld, maar de organisatie blijft alert op mogelijke nieuwe ontwikkelingen en hoopt dat de inzet van het Corona Thuisteam ook in de toekomst niet meer nodig zal zijn.