Geestelijke begeleiding

Geestelijke begeleiding

Als zorgmedewerker van het Corona Thuisteam kan je dingen meemaken, die je in een normale thuiszorgsituatie niet snel zou tegenkomen. Het ziekteproces kan heftig en snel verlopen. De maatregelen en procedures om besmetting te voorkomen grijpen diep in. Naasten kunnen vaak minder bij een cliënt aanwezig zijn dan ze zouden willen. Dat kan ingrijpend zijn en heftige emoties oproepen. Het is dan ook cruciaal om hier als zorgverlener goed voor jezelf te zorgen. Je hart luchten, je verhaal vertellen en even stoom afblazen kan hierin helpend zijn. Daarvoor kunnen zorgverleners van Het Corona Thuisteam terecht bij een viertal geestelijk verzorgers die verbonden zijn aan Het Corona Thuisteam: Annet Hogenesch, Anne Nipius, Harriet Bergmens en Suzanne Lub. Zij bieden een luisterend oor en ondersteunen zorgverleners op geestelijk gebied.

Omdat zorg voor mensen je tot op het bot kan raken, is zelfzorg heel belangrijk. De gecertificeerde geestelijk verzorgers sluiten aan bij wat voor de zorgverlener belangrijk is in het leven. Dat kan verbonden zijn met religie, maar hoeft niet. Zingeving is voor iedereen persoonlijk en uniek.

Op de website www.gvthuis.nl is meer informatie te vinden over geestelijke begeleiding en de geestelijk verzorgers. De hulp kost niets. Deze ondersteuning wordt betaald uit een overheidssubsidie.

  mobiel mail website
Annet Hogenesch 06 11205190 annethogenesch@ziggo.nl http://www.annethogenesch.nl

Anne Nipius  06 22310859 nipiusanne@gmail.com https://gvthuis.nl/anne-nipius/
Harriët Bergmans 06 12387208 info@harrietbergmans.nl https://harrietbergmans.nl
Suzanne Lub 06 38485298 si6su9@kpnmail.nl https://www.dezwaluwvliegt.nl