Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Het Corona Thuisteam werkt overkoepelend. In de thuisteams nemen verzorgenden en verpleegkundigen deel van de aangesloten zorgaanbieders.
De provincie Groningen is in regio’s verdeeld met voor elke regio een eigen thuisteam. Cliënten worden ondergebracht bij het betreffende regionale thuisteam. Vanuit de centrale organisatie worden de planning, de beschermingsmaterialen en andere benodigdheden geregeld.

Mijn cliënt heeft corona. En nu?

Het uitgangspunt is dat je als zorgaanbieder zelf de coronacliënt in zorg houdt. Als dat niet (geheel) lukt, bijvoorbeeld door te weinig personele beschikbaarheid, dan kun je direct contact opnemen met het Corona Thuisteam via 088 110 3000 (24/7 bereikbaar!). TSN Thuiszorg is de zorgcentrale en gaat samen met jou kijken hoe het Corona Thuisteam kan ondersteunen. Dit kan in de vorm zijn van bijspringen, maar het is ook mogelijk dat de zorg tijdelijk volledig wordt overgenomen.
Het Corona Thuisteam verleent de gewenste zorg/ondersteuning tot de cliënt 24 uur klachtenvrij is en in ieder geval tot zeven dagen na een positieve test.